5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καυγάς Ματίνας Παγώνη με αντιεμβολιαστή: Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Mega με καλεσμένη τη Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ και τον Αντώνη Πουλτουρζίδη, κλινικό διαιτολόγο που αρνείται να κάνει το εμβόλιο.

Ο κ. Πουλτουρζίδης σημείωσε πως δεν θέλει να προχωρήσει στο εμβολιασμό του, καθώς, κατά τη δική του άποψη, τα εμβόλια βρίσκονται ακόμα σε στάδιο δοκιμής και θα πρέπει να διατηρούν την κίτρινη κάρτα: «Οι δύο λέξεις που φοβίζουν την κοινωνία είναι η κίτρινη κάρτα και το πιστοποιητικό αντισωμάτων», είπε, προκαλώντας την αντίδραση της Ματίνας Παγώνη.

Η ίδια εμφανώς ενοχλημένη απάντησε: «Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα. Όταν το εμβόλιο έχει περάσει στην τρίτη φάση, νομίζω ότι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε με γενικότητες».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα είναι στα χέρια του καθενός. Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά, και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με κορονοϊό, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή».

Ο κ. Πουλτουρζίδης σημείωσε: «Πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού».

Η «έκρηξη» της Ματίνας Παγώνη στο 10.51:

 

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων

Στην ίδια εκπομπή η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ωστόσο παρατηρήθηκε αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων, τα οποία αντανακλούν την κατάσταση των προηγούμενων 15 ημερών.

Συνέχισε, λέγοντας, πως: «Μόλις ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, μετά από 15 μέρες θα φανεί τι θα γίνει. Ο αριθμός των παιδιών που έχει εμβολιαστεί είναι μικρός. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μάσκα και τήρηση αποστάσεων πρέπει να τηρηθούν. Τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτά. Η πρότασή μας είναι συνεργεία έξω από κάθε σχολείο για να εμβολιαστούν παιδιά».

«Οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή είναι όλες ασφαλείς για τα παιδιά. Ευρώπη και Αμερική έχουν εμβολιάσει πάρα πολλά παιδιά. Μιλάμε με στοιχεία σοβαρά» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως επιθετική και μεταδοτική.

To άρθρο Καυγάς Ματίνας Παγώνη με αντιεμβολιαστή: Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy