4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Το μικρό κορίτσι που συγκίνησε τους πάντες με τις λέξεις στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Σε μια σελίδα κατάφερε να συμπυκνώσει σκέψεις και συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού. Το μικρό κορίτσι συγκίνησε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Με λίγα λουλούδια στα χέρια και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες επισκέφθηκαν από το πρωί τον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες που με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν εικόνες από το σημείο.

Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος». Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η είσοδος στον ναό, παρά τον πολύ κόσμο, γινόταν με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν έκανε την εμφάνισή του, το κορίτσι που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες. Το παιδί μπήκε στον ιερό ναό, άφησε ένα λουλούδι στο φέρετρο του μουσικοσυνθέτη και στο βιβλίο συλλυπητηρίων έγραψε: «Σε αγαπάμε φίλε μας» ζωγραφίζοντας δύο μεγάλες καρδιές σύμφωνα με το cretalive.gr

To άρθρο Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Το μικρό κορίτσι που συγκίνησε τους πάντες με τις λέξεις στο βιβλίο συλλυπητηρίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy