2 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική. Aυξημένη η πίεση στο σύστημα υγείας

«Εάν και τα σημερινά στοιχεία δείξουν ότι η επιδημία κινείται ανοδικά, θα εισηγηθώ τη λήψη ενός αυστηρού lockown όπως το Μάρτιο για σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε το πρωί της Τρίτης (9/2) ο Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα ο Υπουργός Yγείας σημείωσε ότι με δεδομένο ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο υπουργός ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χθες η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε στο 71% έναντι 62% πριν μία εβδομάδα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό θεωρείται ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 11% τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 9 ετών, ήτοι σε περίπου 400.

Τόνισε ότι τα κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο το τελευταίο διάστημα και ότι αν συνεχίσουν έτσι τις επόμενες μέρες εισερχόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα. Επίσης ότι πλέον οι συνολικές νοσηλείες λόγω covid στη χώρα έχουν φτάσεις τις 1890 αυξημένες κατά 300 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Επίσης η ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα σημειώνει ότι πολλοί δήμοι στην Αττική βρίσκονται σε κακή επιδημιολογική κατάσταση.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η εισήγηση των μέτρων είναι βέβαια δουλειά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι και θα αποφανθούν σχετικά με τις εισηγήσεις τους προς την Κυβέρνηση.

Πηγή: news247.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ