Κλείνουν από αύριο όλα τα λύκεια στην Ευρυτανία – Εντάσσεται στις “κόκκινες” περιοχές – Τι αλλάζει με τα SMS

Νέα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, έως και τις 16 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όλη η χώρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), γεγονός που σημαίνει ότι αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων.

Μαθήματα από το σπίτι τα Λύκεια

Έτσι, από αύριο στην Ευρυτανία δεν θα λειτουργούν με φυσική παρουσία τα λύκεια -ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, λυκειακές τάξεις κ.α. Τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν τα γυμνάσια και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (νηπιαγωγεία-δημοτικά), όπως και το Ειδικό Σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Καρπενήσι, λόγω εντοπισμού κρούσματος σε μαθητή, δεν θα ανοίξει την Πέμπτη (4/3) το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στον Δήμο Αγράφων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στη Δαφνούλα.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Καρπενησίου ενημερώνει για τα εξής:

“Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σας ενημερώνουμε πώς λόγω της ένταξης του νόμου μας στις ‘κόκκινες περιοχές’ τα Λύκεια του Δήμου μας (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Λυκειακές τάξεις Φουρνάς) από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης αλλά με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Επιπλέον, η σχολική μονάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου θα μείνει κλειστή την Πέμπτη 4/3/21 λόγω ανίχνευσης θετικού κρούσματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους σχολικούς χώρους και να ακολουθηθεί το σχετικό πρωτόκολλο”.

Τι αλλάζει στα SMS

Οσον αφορά στα SMS μετακίνησης, από την Πέμπτη 4 Μαρτίου το πρωί στις 6 πμ, έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Πρακτικά, πχ, ένας κάτοικος του Καρπενησίου δεν θα μπορεί να πάει στο Αθλητικό Κέντρο (ή οπουδήποτε αλλού) με το ΙΧ του αυτοκίνητο ώστε να αθληθεί. Μπορεί να φθάσει εκεί μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατό του. Όσον αφορά την αποστολή SMS για ψώνια (πχ σούπερ μάρκετ), προβλέπεται μετακίνηση μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας -εάν αφορά προορισμό εκτός δήμου.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά