6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κοζάνη: Οι κάτοικοι της Ακρινής με την ψήφο τους αποφασίζουν για το μέλλον του χωριού τους

Μεγάλη είναι η προσέλευση των κατοίκων της Ακρινής στο δημοψήφισμα, που διενεργείται σήμερα στο Πολύκεντρου του χωριού.

Οι κάτοικοι της Ακρινής καλούνται να αποφασίσουν μέσω της ψηφοφορίας, εάν θα συνεχίσουν να διεκδικούν την μετεγκατάσταση του χωριού ή θα υιοθετήσουν το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για πράσινο χωριό.

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος, Αναστάσιο Γκανάτσιο, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την ακύρωση της παράλειψης οφειλόμενης ενέργειας της πολιτείας για την μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Το συμβούλιο της Επικρατείας συνεδρίασε στις 29 Νοεμβρίου και αναμένεται το σκεπτικό της απόφασης, που θα επικυρωθεί, εφόσον προχωρήσει με την έκδοση προεδρικού διατάγματος. Η προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος και των κατοίκων του χωριού αφορά το “άρθρο 28 του νόμου 3937/2011 για την απαλλοτρίωση και μετεγκατάστασης του οικισμού Ακρινής του Δήμου Κοζάνης, για λόγους δημόσιας ωφέλειας”.

Ωστόσο η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά αναμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, που θα γίνει αποδεκτό από τις αρχές του τόπου, καθώς φαίνεται πως οι κάτοικοι παραμένουν διχασμένοι.

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη; Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy