19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοινή πεζοπορία στην Καλιακούδα για Ορειβατικό και ΠΦΣ Καρπενησίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Σε υψόμετρο 1.410 μέτρων έφθασαν οι πεζοπόροι -όλων των ηλικιών- που συμμετείχαν στην κυριακάτικη εξόρμηση με αρχή και τέλος το Μεγάλο Χωριό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Κοινή πεζοπορία στην ευρυτανική φύση πραγματοποίησαν, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Καρπενησίου και ο Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου. Μέλη και φίλοι των δύο σωματείων ανέβηκαν από το Μεγάλο Χωριό έως το Καταφύγιο της Καλιακούδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11/12).

Η αγάπη για τη φύση, την πεζοπορία, την εξερεύνηση, ενώνουν και φέρνουν κοντά τον ΕΟΣ Καρπενησίου και τον ΠΦΣΚ. Με απόφαση των Δ.Σ. των δύο συλλόγων, την περασμένη Κυριακή (10/12), διεξήχθη με επιτυχία πεζοπορία από το Μεγάλο Χωριό έως το Καταφύγιο του Ορειβατικού στην Καλιακούδα.

Περίπου 30 άτομα, άνθρωποι με κοινή αγάπη για τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, έδωσαν ραντεβού στην πλατεία του Μεγ. Χωριού (745μ.) στις 9 το πρωί, και από ξεκίνησαν με στόχο τα 1.410 μέτρα. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή μήκους 4χλμ μέσα στο πυκνό ελατόδασος, οι συμμετέχοντες έφθασαν στο καταφύγιο, απ’ όπου θαύμασαν την εντυπωσιακή θέα προς τη χιονισμένη Καλιακούδα, πήραν τις απαραίτητες ανάσες, αναπλήρωσαν δυνάμεις και ήπιαν ζεστό τσάι, ενώ άκουσαν με ενδιαφέρον ομιλία της Γιούλης Μάλαινου, έμπειρης πεζοπόρου, με θέμα τους «κανόνες» του βουνού, την αξία προστασίας της φύσης, το πνεύμα συνεργατικότητας και αλληλοβοήθειας που πρέπει να διαπνέει κάθε αποστολή κλπ. Νωρίς το μεσημέρι, γεμάτοι όμορφες εικόνες και συναισθήματα, πήραν τον δρόμο της επιστροφής προς το Μεγ. Χωριό. 

Οι δύο σύλλογοι, ο ΕΟΣ Καρπενησίου και ο ΠΦΣΚ, ανανέωσαν το κοινό ραντεβού τους στο βουνό για την άνοιξη, προαναγγέλλοντας τη διοργάνωση νέας πεζοπορίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ