6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή: Ανοικτές οι πόρτες στις χειμωνιάτικες λοιμώξεις, παρόν και ο κορονοϊός

Η Ροδόπη πριν ακόμη την έλευση του βαρύ χειμώνα, δεν κατάφερε να κλείσει τις “πόρτες” στις χειμωνιάτικες λοιμώξεις. Και οι κάτοικοι της χωρίς τη μάσκα, αποδείχτηκαν ότι είναι ευάλωτοι στις εναλλαγές του κρύου με τη ζέστη και στις ιώσεις που αυτές κρύβουν.

Ο καιρός ευνοεί συνήθως λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, μύτη, φάρυγγας κα ιγμόρεια, ανέφερε σήμερα 7-12-2022 στο www.ertnews.gr ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, ο κος Γιώργος Πατλάκας. Σημείωσε παράλληλα, ότι μπορεί η έκθεση σε τέτοιου είδους λοιμώξεις να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο, η ταλαιπωρία είναι ταλαιπωρία για μικρά παιδιά, αλλά και μεγάλους.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη» ανέφερε ο κος Πατλάκας και σημείωσε ότι, η μη χρήση μάσκας αφήνει τα «σημάδια» της το φετινό χειμώνα. Αρκετές είναι και οι γαστρεντερικές λοιμώξεις με συμπτώματα κυρίως: διάρροιας, ναυτίας , εμετού.

Δεν λείπουν παράλληλα και οι ασθενείς με Covid. «Καθημερινά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς με κορονοϊό», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι η νοσηλεία δεν γίνεται σε ξεχωριστή κλινική Covid αλλά στις υπόλοιπες Κλινικές με τη λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων υποστηρίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η χρήση της μάσκας, καθώς θα παρέχει προστασία, τόσο από τις κοινές ιώσεις , όσο και από τον κορονοϊό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy