19 Ιανουαρίου 2022

Κοπάδι αγελάδων παγιδεύτηκε στην χιονισμένη Φτέρη των Αγράφων – απεγκλωβίστηκαν από τους Πυροσβέστες της Γρανίτσας και εθελοντές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κοπάδι  17 αγελάδων εγκλωβίστηκε στην Φτέρη Αγράφων και απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες και εθελοντές. Τα ζώα διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο από την έλλειψη τροφής αλλά και τον παγετός.

Με την βοήθεια εθελοντών, οι Πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας που ειδοποιήθηκαν, επενέβησαν και έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο απεγκλωβισμού και των 17 ζώων.

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Αλέξης Καρδαμπίκης-Δήμαρχος Αγράφων

“Χάρη στο ενδιαφέρον εθελοντών και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, απεγκλωβίστηκαν σήμερα 17 αγελάδες που βρίσκονταν παγιδευμένες στη Φτέρη Αγράφων. Ο κίνδυνος που ελλόχευε ήταν μεγάλος αφού εκτός από την έλλειψη τροφής, τα ζώα απειλούνταν από τον παγετό, τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν αυτή την εποχή σε τόσο υψηλά υψόμετρα.

Με τη βοήθεια όλων τα ζώα απεγκλωβίστηκαν κ μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος για να περάσουν τον χειμώνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την ευαισθησία κ αλληλεγγύη που επέδειξαν   διότι τα εγκλωβισμένα ζώα δεν θα μπορούσαν να βρουν διέξοδο διαφυγής προς ασφαλές σημείο χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του πυροσβεστικού κλιμακίου που πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και στους εθελοντές που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Καθημερινά αποδεικνύεται η χρησιμότητα ίδρυσης του Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Αγράφων.”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ