17 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια και στη Λάρισα (pic, vid)

Κορονοϊός: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια και στη Λάρισα (pic, vid)

Έφτασαν την Δευτέρα (28/12) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας τα πρώτα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο αριθμός των εμβολίων που έφτασε στο νοσοκομείο δίνει την δυνατότητα να εμβολιαστούν 250 άνθρωποι και η διαδικασία του εμβολιασμού ξεκινάει το πρωί της Τρίτης (29/12).

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, μετά την παραλαβή των εμβολίων, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε όλοι μας, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη κατά του κορονοϊού», σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και έτσι σταδιακά θα πρέπει να μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη, που είμαστε εδώ και ένα χρόνο».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακoύ Νοσοκομείου της Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης δήλωσε ότι «το εμβόλιο είναι ένας τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την ζωής μας, ενώ μιλώντας για την σημερινή ημέρα είπε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας».

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΛ Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, ο οποίος θα είναι και από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί αύριο στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη διαδρομή, αλλά η άφιξη του εμβολίου μας κάνει να κοιτάζουμε προς το τέλος».

Τέλος, αναφορικά με τους στόχους που πρέπει να πετύχουμε, ο κ. Συρογιαννόπουλος είπε ότι «πρέπει να πετύχουμε όσο μπορούμε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και να φτάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό το 60 – 70% που θέλουμε, για να έχουμε ανοσία της κοινότητας».

Που θα γίνουν οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η διαδικασία αρχικά θα αφορά τoν εμβολιασμό των υγειονομικών των νοσοκομείων. Πρώτοι δηλαδή θα εμβολιαστούν νοσηλευτές, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό. Η νοσηλεύτρια επιτήρησης λοιμώξεων του ΠΓΝΛ Ασημίνα Χατζηβάσιου εξήγησε στο onlarissa.gr ακριβώς την διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί για τους εμβολιασμούς.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ και onlarissa.gr Πηγή φωτογραφιών: onlarissa.gr

To άρθρο Κορονοϊός: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια και στη Λάρισα (pic, vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ