5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδα 60-64 και 75-79 ετών

Πρεμιέρα κάνουν, τις προσεχείς ημέρες, δύο ακόμα πλατφόρμες για ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Ειδικότερα, την Τετάρτη (10/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, στους οποίους θα διενεργηθούν τα εμβόλια της AstraZeneca. Την Παρασκευή (12/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών.

Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 410.000 εμβολιασμοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3,9% του πληθυσμού. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, στην Ευρυτανία έχουν εμβολιαστεί 775 άνθρωποι.

Την Κυριακή (7/2) η Ελλάδα, παρέλαβε τις πρώτες 45.000 δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο, όπως ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, «είναι ανοσογόνο, ασφαλές και αποτελεσματικό για εφαρμογή στις ηλικίες από 18 ετών και άνω».

Τόνισε, ακόμα, ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και εξήγησε τους λόγους που το εμβόλιο δεν θα χορηγείται στους άνω των 65 ετών. «Οι μελέτες περιλαμβάνουν μικρό αριθμό με αποτέλεσμα το δείγμα να μην θεωρείται αξιόπιστο σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, ωστόσο τα στοιχεία για την ανοσογονικότητα μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό και σε μεγάλες ηλικίες. Και πιθανόν να τροποποιηθεί η θέση της επιτροπής από νεότερα δεδομένα», τόνισε.

«Το εμβόλιο θα χορηγείται από 18 έως 64 ετών. Το μεσοδιάστημα πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες», είπε, σημειώνοντας επίσης ότι «βιώνουμε παράλληλα δύο επιδημίες, η μία είναι η COVID-19 και η άλλη η υπερβολική πληροφόρηση, που δημιουργούν φόβους, και ανασφάλεια. Οι επιστήμονες θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πρώτη, για τη δεύτερη όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί το παν μέτρον άριστον».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ