3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός – Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε 15 με 20 μέρες και άλλη χαλάρωση μέτρων – Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εμφανίζεται ο  καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως τις επόμενες 15-20 ημέρες θα δούμε αναστροφή κάποιων μέτρων όμως αυτά που θα αφορούν τον πιστοποιητικό εμβολιασμό δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Για τη μερική χαλάρωση των μέτρων από αύριο, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι βλέπουμε μια αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Αναφορικά με τη μουσική εξήγηση πως η ένταση κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε πιο δυνατά και αυτό προκαλεί αύξηση των σωματιδίων στον αέρα. Ωστόσο εκτίμησε πως τους επόμενους 1-2 μήνες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων.

«Η Όμικρον είναι 5 φορές λιγότερο νοσογόνος. Τα περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Δέλτα,» ανέφερε χαρακτηριστικά.

To άρθρο Κορονοϊός – Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε 15 με 20 μέρες και άλλη χαλάρωση μέτρων – Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ