28 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Γώγος: Η τρίτη δόση εμβολίου, η περιοχή που ανησυχεί, τα σχολεία και οι αντιεμβολιαστές

«Θα υπάρχει ιεράρχηση και στην τρίτη δόση του εμβολίου». Αυτό τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, για τον προγραμματισμό του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος διευκρίνισε πως θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον αφορά στις απλές εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε δε, ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγχθούν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει, ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς, αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Click4more: Μεγάλη επιτυχία στις δοκιμές του ρινικού εμβολίου! Πως λειτουργεί

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλησίας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

Δείτε όσα είπε ο Χαράλαμπος Γώγος

Πηγή: ΣΚΑΪ.

To άρθρο Κορονοϊός – Γώγος: Η τρίτη δόση εμβολίου, η περιοχή που ανησυχεί, τα σχολεία και οι αντιεμβολιαστές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ