10 Μάι 2021

Κορονοϊός / Διατηρείται στο βαθύ κόκκινο η Ευρυτανία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τη διατήρηση της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, το απόγευμα της Παρασκευής (9/4).

Η Ευρυτανία εισήλθε στο βαθύ κόκκινο στις 13 Μαρτίου και θα συμπληρώσει έναν και πλέον μήνα στην πιο υψηλή κατηγορία του υγειονομικού χάρτη -αν και πλέον, οι διαφορές από το βαθύ στο απλό κόκκινο είναι μικρές.

Eπίσης, όπως έγινε γνωστό, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ανεβαίνουν η Κως και ο δήμος Ήλιδας στην Ηλεία. Αναλυτικά, στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται οι εξής περιοχές:

η Περιφέρεια Αττικής,

η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,

οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίας

οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας

οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας

η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κω

οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου

ο δήμος Ρόδου

ο δήμος Χίου

ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων

οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

ο δήμος Καρδίτσας

οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών

ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν βελτίωση

Λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας «κατεβαίνουν» από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο, από τη Δευτέρα 12/4, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Από το επίπεδο, επίσης, πολύ αυξημένου κινδύνου βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (πλην των δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο βαθύ κόκκινο).

Επίσης, στο κόκκινο κατεβαίνουν οι δήμοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας καθώς και ο δήμος Σκιάθου.

Όπως ανακοίνωσε, τέλος, ο υφυπουργός, η λειτουργία του λιανικού εμπορίου με τη μορφή του click away και του click inside συνεχίζεται (στη Θεσσαλονίκη μόνο με τη μορφή του click away, ενώ στην Κοζάνη παραμένει η αναστολή της λειτουργίας του). Από τη Δευτέρα 12/4 ανοίγουν ξανά τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά