27 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Κορονοϊός: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Σε τρεις ομάδες είναι μοιρασμένοι οι λοιμωξιολόγοι της ειδικής επιτροπής, σχετικά με την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, κάποιοι λοιμωξιολόγοι έχουν αμφιβολίες για το αν οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου.

Ένας από τους επιστήμονες που διατηρεί τις αμφιβολίες του είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ο οποίος, μιλώντας στο “Live News”, σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

«Κατανοούμε την αναγκαιότητα», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ωστόσο επισήμανε πως «δεν είμαστε σε μια ήρεμη κατάσταση».

Ορόσημο για την επιστροφή στα θρανία, θα είναι η μείωση των «σκληρών αριθμών της πανδημίας», αλλά και η σταθεροποίησή τους.

«Το όριο ασφαλείας για μένα είναι διψήφιο».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εκτίμησε επιπλέον ότι η επιστροφή των μαθητών θα πρέπει να είναι σταδιακή, «για να εκτιμηθεί η επίδραση του κάθε βήματος».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Νίκο Ευαγγελάτο

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία

Νωρίτερα, σήμερα, ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν, όποτε ανοίξουν τα σχολεία.

 

Μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και τη γενικότερη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εισηγηθούμε να ανοίξουν τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, και σε μια βδομάδα να τα ξανακλείσουμε. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε κάποια εισήγηση στην κυβέρνηση για άνοιγμα. Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών. Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή».

Click4More Πέτσας για σχολεία: Στις 4 Ιανουαρίου θα ξέρουμε αν θα ανοίξουν

 

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία. Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια. Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

 

To άρθρο Κορονοϊός: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ