6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός – Δραματική έκκληση του Ιταλού Υπουργού Υγείας: «Μην παίζετε με την φωτιά»

Κορονοϊός – Δραματική έκκληση του Ιταλού Υπουργού Υγείας: «Μην παίζετε με την φωτιά»

Στην Ιταλία ο Υπουργός Υγείας Ρ. Σπεράντσα καλεί τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς – όπως επισημαίνει – παρατηρούνται σημάδια χαλάρωσης. «Μην παίζετε με τη φωτιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται τεράστια προσοχή σε όλη την Ιταλία», διαμηνύει ο Υπουργός Υγείας Ρ. Σπεράντσα, με ανάρτησή του στο Facebook, και ζήτησε από τους Ιταλούς να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα πρόληψης και ασφαλείας, παρά το ότι οι απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν «χαλαρώσει» σχεδόν σε όλη την χώρα.

«Χρειάζεται τεράστια προσοχή σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας. Δεν πρέπει να ακυρώσουμε την πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες εβδομάδες, το αποτέλεσμα τόσων θυσιών», γράφει ο Σπεράντσα. Ο Ιταλός υπουργός υγείας πρόσθεσε ότι «η ένταξη πολλών περιοχών στην λεγόμενη “κίτρινη ζώνη”, με λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει γίνει παρελθόν».

«Ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί, λόγω και των μεταλλάξεων, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Δεν πρέπει να παίζουμε με την φωτιά», κατέληξε ο Σπεράντσα.

Η κύρια αναφορά του είναι στην κοσμοσυρροή που καταγράφηκε, το απόγευμα του Σαββάτου (06.02.2021), σε ορισμένες εμπορικές οδούς των ιταλικών πόλεων, αλλά και στην απόφαση πολλών Ιταλών να «αποδράσουν» από τα αστικά κέντρα για να γευματίσουν σε παραθαλάσσιες ή και ορεινές περιοχές.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας, τέλος, έκαναν γνωστό ότι έως τώρα, η πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκε σε 1.100.867 πολίτες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Κορονοϊός – Δραματική έκκληση του Ιταλού Υπουργού Υγείας: «Μην παίζετε με την φωτιά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy