6 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: «Είμαστε στην αρχή του τέλους» – «Να κόψουμε το νήμα της νίκης και όχι της ζωής»

Κορονοϊός: «Είμαστε στην αρχή του τέλους» – «Να κόψουμε το νήμα της νίκης και όχι της ζωής»

Ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας  και μέλος της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρεί ότι οι εμβολιασμοί που ξεκινούν επισήμως σε λίγες ώρες, “είναι η αρχή του τέλος για την πανδημία”!

Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ: “Είναι το φως της ελπίδας το οποίο όλοι περιμένουμε. Έρχεται ένα καινούριο εμβόλιο το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές και απόλυτα αποτελεσματικό. Είναι ό,τι πιο ασφαλές έχει φτιάξει η τεχνολογία μας. Είναι το πρώτο καλό νέο, από πέρσι τον Ιανουάριο που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης”.

Ο ίδιος λέει ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού μας, για να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας. “Ο ιός δε θα έχει οξυγόνο για να πολλαπλασιάζεται και η επιδημία θα εκλείψει… Και του χρόνου τα Χριστούγεννα, να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί” λέει με νόημα…

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση της επιτροπής, για το πότε θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, θα ληφθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

 

Τούντας: “Είμαστε στα πρόθυρα να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα”

Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και τα όσα είπε ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1:

“Είμαστε στην αρχή του τέλους. Θα έλεγα ότι έχουμε τρέξει έναν μαραθώνιο 10 μηνών και τώρα είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα για να τερματίσουμε. Και είναι κρίμα, όταν μπορούμε σε λίγο να τερματίσουμε κόβοντας το νήμα της νίκης, να τερματίσουν ορισμένοι κόβοντας το νήμα της ζωής τους.

Είμαστε πραγματικά στα πρόθυρα με τον εμβολιασμό, να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα της επιδημίας και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αυτός ο λίγος χρόνος που έχει απομείνει να μη γίνουν άσκοπες θυσίες”.

Μιλώντας για τις συζητήσει που έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημία, ο κύριος Τούντας είπε:

“Εγώ δε θεωρώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο τρίτου κύματος. Και νομίζω κακώς το επικαλούνται όσοι το επικαλούνται. Γιατί ο κόσμος νομίζει ότι έχουμε ξεμπλέξει από το δεύτερο κύμα… Είμαστε στην κορυφή του δεύτερου κύματος και κάθε μέρα πρέπει να δίνουμε τη μάχη”. 

Click4More: Κορονοϊός: Σε αυτές τις περιοχές εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα

Όσο για το ενδεχόμενο περισσότερων κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα, ο κύριος Τούντας είπε:

“Ανησυχώ γιατί βλέπω ότι αυτό το δεύτερο ορμητικό κύμα κάμπτεται πολύ πιο δύσκολα από ότι είχε στην αρχή προβλεφθεί. Έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε δύο δύσκολους μήνες για να καταφέρουμε να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα… Με ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι λόγω των εορτών υπάρχει μία μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα και όλο αυτό θα τροφοδοτήσει την επιδημία με νέα κρούσματα. Άρα προβλέπω μία αύξηση του επιδημικού κύματος, αμέσως μετά τις γιορτές, κάτι το οποίο θα κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο… Οι επιπτώσεις των εορτών θα εμφανιστούν στα μέσα Ιανουαρίου”.

 

To άρθρο Κορονοϊός: «Είμαστε στην αρχή του τέλους» – «Να κόψουμε το νήμα της νίκης και όχι της ζωής» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ