Κορονοϊός / “Εκτόξευση” κρουσμάτων στην Ευρυτανία, με 17 (!) μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο – Πώς αναλύονται

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στην Ευρυτανία, που ξαφνικά, από… covid-free βρίσκεται στο «κόκκινο». Αποφάσεις για αναστολή σχολικών μονάδων έλαβαν οι δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα πέντε (5) νέες μολύνσεις, που αφορούν έναν 23χρονο και μια 22χρονη στο Καρπενήσι, καθώς και τρία άτομα από τη Δαφνούλα Αγράφων, μια 18χρονη, έναν 7χρονο και έναν 59χρονο.

Το ρεπορτάζ των Ε.Ν. ανεβάζει όμως σε 16 τον αριθμό των νέων περιστατικών covid-19, αφού, αρχικά, στη Δαφνούλα, τα rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ εντόπισαν συνολικά επτά (7) κρούσματα. Τρία άτομα νοσηλεύονται στην πτέρυγα κορονοϊού του Γ.Ν. Καρπενησίου, δύο 90χρονες και μία 50χρονη.

Επίσης, θετικά τεστ προέκυψαν και στο Καλεσμένο του δ. Καρπενησίου, που αφορούν μία ηλικιωμένη και δύο γυναίκες μικρότερης ηλικίας,. Ενσωματώθηκαν ήδη στη λίστα του ΕΟΔΥ αλλά, λόγω ΑΜΚΑ, δεν καταχωρήθηκαν στην Ευρυτανία. Κρούσμα προέκυψε και σε έναν μαθητή της Β’ τάξης του 3ου ΔΣ Καρπενησίου (διαβάστε εδώ). Θετική είναι και μια 50χρονη γυναίκα, επίσης στο Καρπενήσι.

Κλειστά σχολεία αύριο

Λόγω κρουσμάτων που αφορούν τη μαθητική κοινότητα, την Πέμπτη 4/3/21 δεν θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Δαφνούλα, όπως και το 3ο Δημοτικό Καρπενησίου. Με ευθύνη των δύο δήμων -Αγράφων και Καρπενησίου- θα γίνουν απολυμάνσεις στους σχολικούς χώρους.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δαφνούλας για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των σχολείων, ως μέτρο πρόληψης από τον κορωνοϊό. Για την απόφαση Δημάρχου ενημερώθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κα. Ρόγκα Ευαγγελία”, αναφέρει ο δ. Αγράφων. Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος ενημερώνει πως το Δημοτ. Σχολείο Δαφνούλας θα κλείσει για 14 ημέρες.

Στη σχετική ενημέρωση του δ. Καρπενησίου, διαβάζουμε, αντίστοιχα πως “…η σχολική μονάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου θα μείνει κλειστή την Πέμπτη 4/3/21 λόγω ανίχνευσης θετικού κρούσματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους σχολικούς χώρους και να ακολουθηθεί το σχετικό πρωτόκολλο”.

Υπενθυμίζεται ότι, καθώς η Ευρυτανία (και το σύνολο της επικράτειας) εντάχθηκε στις «κόκκινες» περιοχές, από την Πέμπτη 4 έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου, αναστέλλουν τη φυσική τους λειτουργία όλα τα λύκεια.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά