24 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για μέχρι και 9.000 κρούσματα τη μέρα

Κορονοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για μέχρι και 9.000 κρούσματα τη μέρα

Την εκτίμηση ότι η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα γενικότερα δεν απέχουν και πολύ από μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον Real Fm 107,1 στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως η ταχύτητα αύξησης του ιικού φορτίου προκαλεί πραγματικά φόβο.

«Το ιικό φορτίο είναι μεγάλο και βαίνει αυξανόμενο, κυρίως, στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Κοζάνη. Η ταχύτητα αύξησης είναι πολύ σημαντική και αυτό είναι πραγματικά επίφοβο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης ο οποίος αναμένει ήπια αυξητική τάση των κρουσμάτων και σε πανελλαδικό επίπεδο έως τις 18 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι αποτελεσματικά τα μέτρα.

Εκτίμηση για 6.000 ή και 9.000 κρούσματα τη μέρα

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, επέμεινε στην πρόβλεψη -σοκ την οποία είχε διατυπώσει και στο παρελθόν για την αύξηση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν αποκλείεται να δούμε την κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Πάσχα. Και μέχρι τότε, εφόσον αποτύχει και η διαδικασία των self test, δεν θα μιλάμε για 3.000 κρούσματα τη μέρα αλλά για διπλό και για τριπλό αριθμό!».

«Πρέπει να αναχαιτίσουμε τώρα τον ιό», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Όσον αφορά στα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αυτό που μπορεί να ανοίξει είναι το Λύκειο στις 12 Απριλίου, εφόσον υπάρχουν τα self test και οι υπόλοιπες τάξεις «να πάνε μετά το Πάσχα».

To άρθρο Κορονοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για μέχρι και 9.000 κρούσματα τη μέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά