20 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Η Νότια Αφρική θα κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στους υγειονομικούς στο πλαίσιο «έρευνας»

Johnson&Johnson

Το υγειονομικό προσωπικό της Νότιας Αφρικής θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson υπό τη μορφή “έρευνας”, σε συνεργασία με το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη (10/2) ο υπουργός Υγείας, Ζουέλι Εμκίζε.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες αφού η Νότια Αφρική ανέστειλε τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και η Οξφόρδη, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων μιας μικρής έρευνας η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο αυτό δεν προστατεύει από την ήπια ή μέτρια νόσηση όσους έχουν προσβληθεί από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος του ιού (501Υ.V2), το οποίο εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα.

“Με δεδομένο το αποτέλεσμα των ερευνών αποτελεσματικότητας, το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό των υγειονομικών χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson αντί αυτό της AstraZeneca”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε.

Click4more: Κορονοϊός: «Ναι» από τον FDA σε νέα θεραπεία κατά της COVID-19

“Το εμβόλιο της J&J έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό (…) Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή έρευνας με τη συνεργασία του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου και του υπουργείου Υγείας”, πρόσθεσε.

Εξάλλου μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμβουλοι της κυβέρνησης θα προτείνουν λύσεις για τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που έχει ήδη λάβει η Νότια Αφρική, με την πώλησή τους να αποτελεί μία επιλογή, επεσήμανε ο Εμκίζε.

Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η χώρα έχει επίσης παραγγείλει δόσεις του εμβολίου της Pfizer και ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Moderna.

Click4more: Κορονοϊός: Ένα φάρμακο για το άσθμα μειώνει την ανάγκη για νοσηλεία

To εμβόλιο της J&J αποδείχθηκε 89% αποτελεσματικό στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και κατά 57% στην πρόληψη της μέτριας προς σοβαρή νόσησης από covid-19 στο σκέλος της παγκόσμιας έρευνας που διεξήχθη στη Νότια Αφρική. Το 95% των μολύνσεων που παρακολουθήθηκαν στην τοπική έρευνα αφορούσαν το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος.

Το στέλεχος 501Υ.V2 ανησυχεί τους ειδικούς καθώς υπάρχουν ερωτήματα για την ικανότητά του να ξεφεύγει από εμβόλια και τα αντισώματα που έχουν αναπτύξει όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Η Νότια Αφρική θα κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στους υγειονομικούς στο πλαίσιο «έρευνας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ