1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός: Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει ασθενείς σε νοσοκομεία στην Αυστρία

Κορονοϊός: Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει ασθενείς σε νοσοκομεία στην Αυστρία

Η Πορτογαλία, τα νοσοκομεία της οποίας έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με κορονοϊό θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει περίπου 10 ασθενείς για περίθαλψη στην Αυστρία.

«Είναι σημαντικές κινήσεις ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όμως συμβολικές στη μάχη κατά της πανδημίας», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Η προσφορά της αυστριακής κυβέρνησης υποβλήθηκε σε μια επιτροπή εντατικολόγων, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

«Η μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό δεν πρέπει να γίνεται παρά ως ύστατη λύση», είπε, εντούτοις, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Ζοζέ Αρτούρ Παϊβά, υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Sao Joao στο Πόρτο (βόρεια), ένα από δύο μεγαλύτερα στην Πορτογαλία.

Επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, η Πορτογαλία είδε σήμερα τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να ξεπερνά τους 900 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Χάρη στην καθολική καραντίνα που επιβλήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, ο ρυθμός των ημερήσιων μολύνσεων συνεχίζει την καθοδική πορεία του, με σχεδόν 7000 νέα κρούσματα.

«Οι αριθμοί είναι καλύτεροι, όμως δεν αντικατοπτρίζονται αυτόματα στις νοσηλείες. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, προτού παρατηρήσουμε μια χαλάρωση της πίεσης στα νοσοκομεία», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.

Η Πορτογαλία έχει ήδη δεχθεί τη βοήθεια της Γερμανίας, που έστειλε την Τετάρτη μια ομάδα 26 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, που θα έχουν υπό την επίβλεψή τους μια ΜΕΘ με 8 κλίνες, που δημιουργήθηκε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λισαβόνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει ασθενείς σε νοσοκομεία στην Αυστρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy