23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Θετικό κρούσμα στο Καρπενήσι, ύστερα από τη διενέργεια rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο

“Συναγερμός” έχει σημάνει στις τοπικές υγειονομικές αρχές από το πρωί της Δευτέρας (8/2), ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού στο Καρπενήσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 43χρονη γυναίκα προέκυψε θετική σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Τις τελευταίες δύο ημέρες αντιμετώπιζε ήπια συμπτώματα της νόσου και προσήλθε στο Γ.Ν. Καρπενησίου για τη διενέργεια ελέγχου. Υποβλήθηκε και σε μοριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης και διενέργειας τεστ στις επαφές της γυναίκας.

Στη λίστα του ΕΟΔΥ

Εξάλλου, σε 638 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας (8/2). Καταγράφηκαν 25 νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 5.997. Παράλληλα, σε 276 (+14 από χθες) ανέρχονται οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έγιναν 18.152 τεστ και η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 3,51%.

Στη γεωγραφική κατανομή που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, περιλαμβάνεται και η Ευρυτανία, με ένα κρούσμα, το οποίο αφορά το περιστατικό που διαβάσατε παραπάνω.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ