20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα για την πορεία των κρουσμάτων στην Ευρυτανία, εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές

Συνεχίζει να καταγράφει θετικά κρούσματα κορονοϊού η Ευρυτανία. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων μολύνσεων καταγράφεται στο Καρπενήσι ενώ συνολικά από τις 3 Νοεμβρίου, όταν και εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 150 περιστατικά. Περισσότερα από 380 άτομα, στενές επαφές των κρουσμάτων, βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στο Καρπενήσι αλλά και την Ευρυτανία καταγράφεται και αυτή την εβδομάδα, ενώ θετικά τεστ προέκυψαν, για πρώτη φορά, και στον δήμο Αγράφων, εκεί που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένα κρούσμα.

Το τελευταίο δεκαήμερο (15 με 24/11) στην Ευρυτανία καταχωρήθηκαν συνολικά 56 κρούσματα, με τα περισσότερα περιστατικά covid-19 να καταγράφονται την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου (14) και χθες, Τρίτη 24/11 (12). Όλες τις υπόλοιπες ημέρες οι νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις κινήθηκαν σε μονοψήφια επίπεδα, ένδειξη ότι σταδιακά -πιθανόν- η διασπορά περιορίζεται, με το λοκντάουν να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα 70 και πλέον κρούσματα που καταγράφηκαν το πενθήμερο 10-14/11 είχαν θορυβήσει τις αρμόδιες αρχές και σήμαναν καμπανάκι κινδύνου, με το βάρος της προσπάθειας να πέφτει στην άμεση και αποτελεσματική ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων, ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά. Νέα περιστατικά προκύπτουν καθημερινά, ωστόσο φαίνεται πως δεν ακολουθούν εκθετική αύξηση, αφού αφενός ο υποχρεωτικός εγκλεισμός των στενών επαφών κρουσμάτων και αφετέρου το εθνικό λοκντάουν που βρίσκεται σε ισχύ από τις 7 του μήνα, συνδράμουν κομβικά.

Η Ευρυτανία είχε βρεθεί, στα μέσα του μήνα, μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων με τη μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση πανελλαδικά, στην αναλογία κρουσμάτων προς τον πληθυσμό. Το τελευταίο διάστημα έχει επέλθει σχετική ομαλοποίηση, με την ΠΕ Ευρυτανίας να καταγράφει 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους (πρώτη η Πέλλα με 550 και ακολουθούν Φλώρινα με 459, Δράμα με 430 κ.ο.κ.).

Τα 12 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (24/11), προέκυψαν ως αποτέλεσμα των ιχνηλατήσεων σε στενές επαφές (μέλη οικογενειών) ατόμων που είχαν βγει θετικά σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού· έτσι, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει ανησυχία για διασπορά.

Τρεις συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (σε Λαμία, Χαλκίδα και Ρίο), ενώ διψήφιος είναι πλέον ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Περισσότερα θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ