6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός: Πληθαίνουν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών – Τα κόλπα και η «ταρίφα»

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον το θέμα της διασποράς των πιστοποιητικών μαϊμού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή νόσησης σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα υπάρχει και σχετική ταρίφα.

Οι αρχές, με τη συμμετοχή και των εισαγγελιών ανα τη χώρα ξεσκονίζουν ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών. Στη Δραμα, αίσθηση προκαλεί το πλήθος των καταγγελιών που δεν αφορούν μόνο υγειονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς ή και δημοτικούς υπαλλήλους που έχουν προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Φαίνεται πως στη Δράμα αρκετοί έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για ν’ αποφύγουν τον εμβολιασμό τους.

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Ενας ζητούσε από μικροβιολόγο να του βγάλει ψεύτικο rapid test. «Ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10 ευρώ, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5 ευρώ» είπε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης.

Στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Δράμα οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα από 10 έως 50 ευρώ.

«Αν βρεθεί έστω κ 1ας συνάδελφος από τη Δράμα ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά κ καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει κ την άσκηση αδείας επαγγέλματος» ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε.

Η διασπορά των πλαστών πιστοποιητικών δεν έχει τέλος. Στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομειο της Κοζάνης, ερευνώνται 3 περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης.. και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

«Τα 18 πιστοποιητικά νόσησης τα οποία προσκομίστηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, σε αυτούς που τα προσκόμισαν θα διενεργηθεί έλεγχος αντισωμάτων», υπογράμμισε η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας, Αικατερίνη Πετράκη.

Σε διαθεσιμότητα είναι γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και να μην βγει σε αναστολή. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να απολογηθεί εγγράφως.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα υπάρχει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αφορμή και την προσφυγή του ιατρικού συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης – εμβολιασμού.

«Με 1.000 ευρώ μπορούσα να πάρω πλαστή βεβαίωση εμβολιασμού»

Οι αποκαλύψεις για την προσπάθεια να βγάλει κάποιος πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχουν τέλος. Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να πουν ότι έχουν κάνει έρευνα στην αγορά προκειμένου να αποκτήσουν ένα τέτοιο έγγραφο και να μην κάνουν το εμβόλιο.

Η ταρίφα φαίνεται να ανεβαίνει όσο δυσκολεύουν τα πράγματα. «Το ποσό δεν είναι μικρό. Αυτά κυμαίνονται από 1000 ευρώ και πάνω» αναφέρει μαρτυρία στο Star.

«Σκανάρουν με το κινητή τους ένα άλλο εμβόλιο ψεύτικο και σκανάρεται ως αληθινό. Μπορείς να αλλάξεις το όνομα και από τη στιγμή που υπάρχει το χαρτί δεν το ψάχνουν», τονίζει ένας άνδρας.

Μια γυναίκα είχε ψαχτεί πριν κάνει τελικά το εμβόλιο να μπει στη διαδικασία να αποκτήσει ένα πλαστό πιστοποιητικό.

Αλλη γυναίκα δεν διστάζει να πει ότι δεν θα διστάσει να κολλήσει προκειμένου να πάρει πιστοποιητικό νόσησης παρά να κάνει το εμβόλιο.

Πληροφορίες ΣΚΑΙ, STAR

 

To άρθρο Κορονοϊός: Πληθαίνουν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών – Τα κόλπα και η «ταρίφα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy