21 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός / Πόσοι εμβολιασμοί έγιναν στα χωριά του Δήμου Καρπενησίου, μέσω της Κινητής Μονάδας της 5ης Υ.ΠΕ.

Με στόχο να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών, ο Δήμος Καρπενησίου πέτυχε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και έτσι, η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού περιόδευσε το προηγούμενο διάστημα σε χωριά του δήμου.

Η αρχή έγινε από το χωριό του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου την περασμένη Τετάρτη (29/9) βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμών. Η Κινητή Μονάδα βρέθηκε, επίσης, σε Αγία Τριάδα και Φουρνά, Μικρό και Μεγάλο Χωριό, Δομνίστα, Κρίκελλο και στα χωριά του Προυσού, ενώ η δράση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 6/10 από τους Κορυσχάδες.

Οι εμβολιασμοί ανά χωριό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων», οι εμβολιασμοί ανήλθαν σε σαράντα (40), εκ των οποίων το 60% (24 εμβολιασμοί) αφορούσαν τρίτες δόσεις σε άτομα άνω των 60 ετών. Με την πρώτη δόση εμβολιάστηκαν 15 άνθρωποι, ενώ έγινε και μία δεύτερη δόση. Πιο επιτυχημένη ήταν η δράση στο Μικρό Χωριό (12 εμβολιασμοί) και ακολούθησε το Κρίκελλο (9) και η Φουρνά.

ΣΥΝΟΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ  ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ  5ης  Υ.ΠΕ.  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΑΠΟ 29.9.2021 ΕΩΣ 6.10.2021 

Α/ΑΠΕΡΙΟΧΗ  1Η ΔΟΣΗ3Η ΔΟΣΗ2Η ΔΟΣΗΣΥΝΟΛΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ
1ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ10 1
2ΦΟΥΡΝΑ60 6
3ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ13 4
4ΠΡΟΥΣΣΟΣ14 5
5ΔΟΜΝΙΣΤΑ01 1
6ΚΡΙΚΕΛΛΟ45 9
7ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ210 12
8ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 0 1       1 2
ΣΥΝΟΛΑ 15                        24       1 40
Πίνακας με τα στοιχεία της εμβολιαστικής δράσης στον Δήμο Καρπενησίου

Οι εμβολιασμοί έγιναν με το δυοδοσικό σκεύασμα της Pfizer και θα ακολουθήσει (σε τρεις εβδομάδες) δεύτερη επίσκεψη της μονάδας στις ίδιες τοπικές κοινότητες του Δ. Καρπενησίου.

Εμβολιάστηκαν άτομα μεγάλης ηλικίας και γι’ αυτό η δράση κρίνεται επιτυχημένη, λέει στην εφημερίδα ο Γιάννης Σβερώνης, αντιδήμαρχος Καρπενησίου που συντόνισε τη δράση, τονίζοντας και προωθώντας την αξία του εμβολιασμού. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και κατά τη διάρκεια των εμβολιαστικών επισκέψεων στα χωριά, «και ένας άνθρωπος να αποφύγει τη βαριά νόσηση, είναι πολύ σημαντικό».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε», είχε αναφέρει από τον Άγ. Νικόλαο ο Φώτης Σερέτης, Διοικητής 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, «ότι το εμβόλιο είναι το θείο δώρο προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που, παράλληλα με τα μέτρα ατομικής προστασίας, θα μας βοηθήσει για να βγούμε απ’ αυτόν τον εφιάλτη και να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ