Κορονοϊός / Στο Καρπενήσι τα 12 από τα 16 κρούσματα του διημέρου στην Ευρυτανία, στα 42 έτη η μέση ηλικία

Σταθερά υψηλό καταγράφεται το επιδημιολογικό φορτίο στην Ευρυτανία καθόλη τη διάρκεια του 3ου κύματος της πανδημίας, που ξεκίνησε τον Μάρτιο και συνεχίζει ακάθεκτο. Από τις 2/3 μέχρι και σήμερα (14/4), έχουν επιβεβαιωθεί 252 κρούσματα.

Ο αριθμός νοσηλειών στην πτέρυγα covid του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου διατηρείται αυξημένος (περίπου 120 ασθενείς έχουν χρειαστεί νοσηλεία το τελευταίο 45ήμερο), ενώ στις αρχές της εβδομάδας ένας 92χρονος, που νοσηλευόταν για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, υπέκυψε λόγω των σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού.

Την Τρίτη 13/4, αργά το απόγευμα, οι γιατροί αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν έναν 69χρονο από τη Δυτ. Φραγκίστα, ο οποίος και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Λαμίας.

Το διήμερο Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Απριλίου, ο ΕΟΔΥ καταχώρισε στην Ευρυτανία δεκαέξι (16) περιστατικά covid, εκ των οποίων τα 12 αφορούν το Καρπενήσι. Η μέση ηλικία των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί είναι στα 42,7 έτη.

Πιο ειδικά, τα κρούσματα στο Καρπενήσι σχετίζονται με επτά άνδρες, ηλικίας 26, 34, 35, 35, 48, 57 & 62 ετών, και πέντε γυναίκες 31, 35, 38 38 & 39 ετών. Επίσης, τρία θετικά τεστ προέκυψαν στο Κερασοχώρι (37χρονη, 63χρονη & 49χρονος) και ένα στη Γρανίτσα (53χρονος) του δήμου Αγράφων.

Καθημερινά τεστ

Εξάλλου, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, τα δωρεάν rapid test που πραγματοποιεί η κινητή μονάδα covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία μετά τα κρούσματα στο τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, εγκαταστάθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Άρη Τασιού, στην Ευρυτανία.

Καθημερινά, μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου, στο κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ, στον Προφήτη Ηλία, το κλιμάκιο της Περιφέρειας θα πραγματοποιεί τεστ σε όσους πολίτες το επιθυμούν, με απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά