31 Μαΐου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τα «μαΐμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού – Η… οικογενειακή επιχείρηση και η Βουλγαρία

Το μπαράζ αποκαλύψεων για κυκλώματα που… μοιράζουν «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό έχει σημάνει συναγερμό, με τις αρχές να κάνουν ελέγχους σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, η Θεσσαλονίκη, η Καρδίτσα, η Ικαρία, η Καβάλα, η Δράμα και η Σαντορίνη.   

Η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και τις προεκτάσεις της, καθώς φαίνεται πως επρόκειτο για… οικογενειακή επιχείρηση.

Το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά, στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Στην ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων αλλά και αναφορών από συναδέλφους του προς αυτόν για ύπαρξη περιπτώσεων εμβολιασμών «μαϊμού» και στην περιοχή, κατά τα πρότυπα και την μέθοδο της Καρδίτσας, αναφέρθηκε ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μιλώντας στον Max fm.

Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ωστόσο, πως μπορεί να έχει ενδείξεις και αναφορές αλλά δεν έχει αποδείξεις και γι’ αυτό δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία όσων γνωρίζει.

Συναγερμός για «μαϊμού» πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Σε εξέλιξη, όμως, είναι έρευνες των Αρχών και για… εισαγόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς -όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open- υπάρχουν καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.

Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συναδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Click4more: Κορονοϊός: Στη Σαντορίνη η «φάμπρικα» με τα πλαστά πιστοποιητικά rapid test – Η καταγγελία που τους «έκαψε»

Παράλληλα, το «σαφάρι» από ελέγχους συνεχίζεται, με περιπτώσεις «περίεργων» περιστατικών σε εμβολιαστικά κέντρα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Για παράδειγμα περιπτώσεις σε κέντρα εμβολιασμών, όπου ενώ γίνονταν 30 εμβολιασμοί ανά ημέρα ξαφνικά εμφανίζονταν 100 σε μία ημέρα, κάτι που οι αρμόδιοι κρίνουν πως πρέπει να ερευνηθεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ, δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

To άρθρο Κορονοϊός: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τα «μαΐμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού – Η… οικογενειακή επιχείρηση και η Βουλγαρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy