1 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός: Το Ιράν αγοράζει 1 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Κίνα και έως 200.000 της Pfizer

κορονοϊός εμβόλιο

Το Ιράν θα αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την Κίνα, ενώ η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer θα διαθέσει άλλες 150.000-200.000 δόσεις, σύμφωνα με τον Καρίμ Χεματί, υπεύθυνου της Ιρανικής Κοινότητας της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Η Ερυθρά Ημισέληνος θα αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου από την Κίνα και οι υπόλοιπες, πρόκειται για περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις, θα διατεθούν από το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο Χεματί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες 150.000-200.000 δόσεις, θα διατεθούν από την Pfizer.

Ο Χεματί σημείωσε επίσης, ότι υπάρχουν εμπόδια στην προμήθεια των εμβολίων, από τις κυρώσεις που εφαρμόζονται σε βάρος του Ιράν.

119 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Το Ιράν ανέφερε σήμερα 119 θανάτους από την COVID-19. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην Τεχεράνη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ίδιου υπουργείου, Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 5.502 άνθρωποι μολύνθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των μολύνσεων στα 1.200.465 περιστατικά μόλυνσης.

Το Ιράν έχει δεχτεί το πιο σκληρό πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19 στη Μέση Ανατολή.

Ο σημερινός απολογισμός των θανάτων από την πανδημία είναι ο μικρότερος από την 12η Σεπτεμβρίου, όταν είχαν αναφερθεί 116 θάνατοι.

Το Ιράν επεκτείνει την εφαρμογή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 330 πόλεις χαμηλού ρίσκου για την εξάπλωση της COVID-19 από σήμερα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την πρόσφατη μείωση που καταγράφεται τόσο στον αριθμό των μολύνσεων, όσο και στον αριθμό των θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Κορονοϊός: Το Ιράν αγοράζει 1 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Κίνα και έως 200.000 της Pfizer δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ