29 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός / Όλα στο Καρπενήσι, με μέση ηλικία τα 27 έτη, τα κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου στην Ευρυτανία

Ήπια αυξητική τάση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρυτανία κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, ενδοοικογενειακές μεταδόσεις και -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα τις αρχές που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

Η Ευρυτανία «μπαίνει» στον Αύγουστο, τον μήνα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα όλης της χρονιάς, με μια επιδημιολογική κατάσταση σχετικά ικανοποιητική.

Ωστόσο, ο κίνδυνος παραμονεύει και ο ιός μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε αμέλεια ή μη πιστή εφαρμογή των μέτρων. Εικόνες συγχρωτισμού που παρατηρούνται συχνά πυκνά -σε Καρπενήσι και χωριά- αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή.

Όσον αφορά στο τελευταίο 10ήμερο, από τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν δώδεκα (12) μολύνσεις με covid-19. Όλες εντοπίστηκαν στο Καρπενήσι και η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 26,8 έτη (4 παιδιά ανιχνεύθηκαν θετικά).

Η Ευρυτανία παρουσιάζει 45 περιστατικά στην αναλογία προς 100.000 κατοίκους, ενώ διατηρείται στο επίπεδο 2 (κίτρινο) στον επιδημιολογικό χάρτη της ΓΓΠΠ που ανανεώθηκε την Πέμπτη 29/7. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ