4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κούβα: Ξανά κάτω από 1.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού

Κούβα: Ξανά κάτω από 1.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού

Γοα δέυτερη συνεχόμενη ημερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Κούβα είναι κάτω από 1.000, παρουσιάζοντας έτσι μια μικρή μείωση.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 816 κρούσματα με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται σε 30.345.

Ακόμη πέντε θάνατοι ασθενών σημειώθηκαν, αυξάνοντας τον απολογισμό 225 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Οι ασθενείς που υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο ήταν άνω των 60 ετών και είχαν υποκείμενα νοσήματα που αυξάνουν το επίπεδο θνητότητας του ιού, επεσήμανε ο επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φρανσίσκο Ντουράν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι επί του παρόντος 5.600, ενώ στον αντίποδα 24.468 ασθενείς έχει κριθεί ότι αποθεραπεύθηκαν.

Παρότι — συγκριτικά — η Κούβα παραμένει η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων δυσκολεύεται να ελέγξει το δεύτερο κύμα. Το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές Νοεμβρίου και κατόπιν η μαζική άφιξη επισκεπτών από το εξωτερικό, πρωτίστως κουβανοαμερικανών που πήγαν να επισκεφθούν συγγενείς τους την περίοδο των γιορτών, επιδείνωσαν την κατάσταση.

To άρθρο Κούβα: Ξανά κάτω από 1.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy