25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κρήτη: Ζητούν μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους στις σεισμόπληκτες περιοχές

Το μέλλον των επιχειρήσεων που μέχρι τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου λειτουργούσαν και έδιναν ζωή και αναπτυξιακή πνοή στο Αρκαλοχώρι είναι το επόμενο στοίχημα των τοπικών φορέων, μετά την σταδιακή εξασφάλιση προσωρινής στέγης και σχολικών αιθουσών για τους σεισμόπληκτους.

Όλοι, δημοτικοί αρχή, επιχειρηματικός κόσμος και φορείς αναγνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα για τις βαθιά “πληγωμένες” επιχειρήσεις των σεισμόπληκτων περιοχών και κυρίως του Αρκαλοχωρίου θα κρίνει και το μέλλον του τόπου, καθώς από την επιβίωση και την επαναλειτουργία τους θα εξαρτηθεί εν πολοίς η παραμονή των δοκιμαζόμενων κατοίκων στο Αρκαλοχώρι.

Στην σημασία της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης. Όπως είπε, το θέμα θα τεθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων, όπως το Επιμελητήριο και φυσικά των πληγέντων επιχειρηματιών. Ζητούμενο είναι να καταγραφούν τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους, ώστε στη συνέχεια να ζητηθούν συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα στήριξης.

Πρόσθετα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων που επλήγησαν από τον σεισμό ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων, ζητά την άμεση καταβολή επιδόματος Ειδικού σκοπού και την επιδότηση ενοικίου της κύριας κατοικίας τους. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, βουλιάζουν οικονομικά και εξασφαλίζουν φαγητό από τα συσσίτια, ενώ την ίδια ώρα ελάχιστα καταστήματα στο Αρκαλοχώρι συνεχίζουν την λειτουργία τους. Είναι χαρακτηριστικό πως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υποδομών, από τους 345 επαγγελματικούς χώρους που έχουν ελεγχθεί οι 180 έχουν κριθεί ακατάλληλοι.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ