25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κρήτη – Κορονοϊός: Προς σκληρό lockdown μέσα στις επόμενες μέρες – Φόβος από τα ενεργά κρούσματα

Κρήτη – Κορονοϊός: Προς σκληρό lockdown μέσα στις επόμενες μέρες – Φόβος από τα ενεργά κρούσματα

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της ενδοχώρας της Κρήτης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η επιβολή σκληρού lockdown σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, εξαιτίας των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στα Ανώγεια και σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα από τα rapid test που διεξήχθησαν το πρωί της Τετάρτης στα Ανώγεια, καθώς από τα 600 τεστ εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως στην τοπική κοινωνία υπάρχει αγωνία προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, υπό το φόβο του κορονοϊού. «Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και έχουν ενημερωθεί όλα τα αρμόδια όργανα. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε». 

Όσον αφορά τα 42 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από τον ΕΟΔΥ για το Ρέθυμνο, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης ανέφερε πως μόνο τα τέσσερα είναι στο δήμο Ρεθύμνης και τα υπόλοιπα αφορούν κρούσματα της ενδοχώρας. «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ζήτημα νοοτροπίας και αντίληψης. Φοβήθηκαν οι Ρεθυμνιώτες και ελπίζω να πήραν το μήνυμα ότι στην ενδοχώρα παρότι υπήρχαν αντίθετες πληροφορίες και στα ορεινά, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Τώρα που έγινε μια μαζική διερεύνηση του πληθυσμού βρήκαμε την αλήθεια και αν το είχαμε κάνει νωρίτερα θα είχαμε λιγότερα κρούσματα, γιατί 26 Ιανουαρίου ο βιολογικός μας μαρτύρησε τα υπόλοιπα γεγονότα». 

Ανησυχία και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Οροπέδιο Λασιθίου, καθώς μαθητής που μετακινούνταν με λεωφορείο εντοπίστηκε θετικός κορωνοϊό. Με απόφαση του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το creta24.gr, από την ιχνηλάτηση, 83 μαθητές είναι στενές επαφές του κρούσματος και όλοι έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

To άρθρο Κρήτη – Κορονοϊός: Προς σκληρό lockdown μέσα στις επόμενες μέρες – Φόβος από τα ενεργά κρούσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ