24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κριτική στην κυβέρνηση από Όλγα Γεροβασίλη για κατάργηση Φορέων Πάρκων και Εθνικών Δρυμών

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει επτά Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ανάμεσα στους οποίους και δύο στην Ήπειρο, ασκεί με ανακοίνωσή της η γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής επιστημονικής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων των Προστατευόμενων περιοχών και η αφαίρεση της δυνατότητας που είχαν να συμμετέχουν, να διοικούν και να αποφασίζουν για την περιοχή τους, φέρει πλέον την υπογραφή του.

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην Ήπειρο καταργούνται οι Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων και Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση των Φορέων μεταφέρεται στην Αθήνα, το αρμόδιο υπουργείο επισημαίνει ότι «με την κεντρική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών θα επιλυθούν χρόνια γραφειοκρατικά προβλήματα που εμπόδιζαν την σωστή λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης.

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ