20 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Κωνσταντινούπολη: Αθρόες συλλήψεις και δακρυγόνα στην πορεία Pride – Κρατείται φωτογράφος του AFP

Η τουρκική αστυνομία επενέβη βίαια σε πορεία Pride στην Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντας δεκάδες διαδηλωτές και φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μετέδωσε το πρακτορείο AFP.

İstanbul LGBTİ +Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdı. Basın darp edilip, alandan zorla uzaklaştırılırken, geçen sene yine onur yürüyüşünde polis tarafından yere yatırılarak boğulmak istenilen AFP Büro Fotoğraf Şefi Bülent Kılıç işkenceyle gözaltına alındı.#Pride2022 pic.twitter.com/whP80WapHP

— Zeynep Kuray (@zeynokuray) June 26, 2022

Το γραφείο του κυβερνήτη είχε απαγορεύσει την πορεία γύρω από την πλατεία Ταξίμ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, αλλά διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά κάτω από την έντονη αστυνομική παρουσία νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους σε λεωφορεία. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν δύο λεωφορεία όπου επέβαινε δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και ο επικεφαλής φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Μπουλέντ Κιλίτς, ο οποίος και παραμένει υπό κράτηση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του ουράνιου τόξου προχώρησαν στη συγκέντρωση «ανυπακοής».

Despite a large-scale police crackdown, LGBTQ+ activists take to the streets of Istanbul to hold the LGBTQ+ pride parade. #lgbti̇haklarıi̇nsanhaklarıdır #LGBTİYasaklanamaz #onuryürüyüşü2022 #Turkey https://t.co/FyPtPU81rB

— Jo Fobelets (@JoFobelets) June 26, 2022

Αν και η ομοφυλοφιλία ήταν νόμιμη σε όλη την περίοδο της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας, τα άτομα LGBTQ επισημαίνουν τακτική παρενόχληση και κακοποίηση, επισημαίνεται στο τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου.

Το Istanbul Pride πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2003.

Η τελευταία πορεία που πραγματοποιήθηκε χωρίς απαγόρευση, το 2014, προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις LGBTQ με μουσουλμανική μάλιστα πλειοψηφία.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy