23 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κύπρος: Συνάντηση Ι. Κασουλίδη με Γερμανίδα ΥΠΕΞ στο Βερολίνο την Κυριακή 8/1

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, σε συνέχεια αποδοχής πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, με την οποία θα ανταλλάξει απόψεις σε ευρεία σειρά θεμάτων, με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε αξιολόγηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Γερμανίας και στην εξέταση πρακτικών τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια. Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει την κα Baerbock για τον τρόπο με τον οποίο η Ε/κ πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στο ζήτημα της ενεργειακής τροφοδότησης καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή ατζέντα.

Οπως αναφέρει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική του ανακοίνωση, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους της Γερμανικής κυβέρνησης και θα παραχωρήσει συνέντευξη σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ