28 Σεπτεμβρίου 2021

Λάρισα: «Δάσος» από φωτοβολταϊκά στα Φάρσαλα – Όρος η συζήτηση με τους κατοίκους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το πρώτο «πράσινο φως» δόθηκε για τη δημιουργία ενός… δάσους από φωτοβολταϊκά, με εμβαδόν 2.147 στρέμματα στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στην περιοχή Θετίδιο της Σκοτούσας.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής των Φαρσάλων αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μίσθωση των δημοτικών εκτάσεων που θα χρειαστεί η εταιρεία. Πρόκειται για τρεις εκτάσεις στη θέση Παλιάμπελα. Όμως παράλληλα η Επιτροπή αποφάσισε και την μετάβαση της στην περιοχή για να κάνει μια δημόσια συνάντηση με τους κατοίκους του οικισμού Θετιδίου για το θέμα. Κάτι που ίσως αποδειχθεί εμπόδιο στην υλοποίηση του προγράμματος…

Σύμφωνα με το larissanet.gr, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος o Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αναστάσιος Λιαπής μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται για μια μακροπρόσθεσμη ενοικίαση τουλάχιστον 25 ετών που θα μπορεί να παραταθεί για ακόμη 10 έτη.

Χαρακτήρισε την μίσθωση των Δημοτικών εκτάσεων ως επωφελή προς το Δήμο Φαρσάλων και το Δημοτικό συμφέρον καθώς αξιοποιεί αδρανείς γαίες. Υπογράμμισε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει μια επαφή με τους κατοίκους της περιοχής για τους οποίους τόνισε πως μπορούν να μπούνε και όροι για να έχουν προτεραιότητα στην εργασία.

To άρθρο Λάρισα: «Δάσος» από φωτοβολταϊκά στα Φάρσαλα – Όρος η συζήτηση με τους κατοίκους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ