25 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Λέσβος: Ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας διεκδικούν οι Πολιχνιάτες- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΥ

Την κινητοποίηση των κατοίκων ως μοναδικό παράγοντα που μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά τους αρμόδιους για την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτοιυ, βλέπουν οι κάτοικοι της περιοχής, και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό απώλειας ενός 8μηνου βρέφους στην περιοχή, αναδείχθηκαν θέματα ελλείψεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Πολιχνίτου, κάτοικοι, αυτοδιοικητικοί, και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής, για να αποφασίσουν τις περεταίρω δράσεις τους.

Στη συνάντηση αυτή συγκροτήθηκε μια 8μελής επιτροπή όπου σε συνεδρίασή της αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου την Πέμπτη 02/02 στις 11:00 το πρωί διεκδικώντας :

Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Ασθενοφόρα με πλήρωμα από εξειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο.
Πλήρη εργαστηριακό και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Σε ψήφισμά τους σημειώνουν ότι «το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας, μίας περιοχής άνω των 4500 κατοίκων, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, και το Κέντρο Υγείας, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, δεν έχει παιδίατρο εδώ και τέσσερα χρόνια. Επίσης οι παραγωγικές δραστηριότητες που συγκεντρώνονται στην περιοχή μας έχουν να κάνουν κυρίως με χειρωνακτικά επαγγέλματα, που ενέχουν έντονα τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι απέχει από το νοσοκομείο Μυτιλήνης 40 λεπτά και η μετακίνηση ασθενοφόρου από την πόλη σε επείγοντα περιστατικά, μόνο ασφάλεια δεν μας κάνει να νιώθουμε. Σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί με τον πλέον σαφέστερο τρόπο ότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο τους εαυτό, για αυτό και τους καλούμε μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα να σταθούν στο πλάι μας. Οι ανάγκες για ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι επιτακτικές και δεν θα ανεχτούμε άλλο την διαχρονική υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου.

Ως κάτοικοι μίας απομακρυσμένης περιοχής από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και επειδή δεν θέλουμε να ξαναδούμε εικόνες μεταφοράς ασθενών σε καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων, διεκδικούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Καλούμε όλους τους κατοίκους, την νεολαία, τους μαθητές, τους καταστηματάρχες, τους πολιτιστικούς φορείς να δώσουν βροντερό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ».

Την 8μελή συντονιστική αποτελούν οι Κολιόπουλος Γεώργιος, Παππάς Ιωάννης, Αγκουσι Μπλέντυ, Κουρσούνι Λυδία, Τουρή Δήμητρα, Συκάς Γεώργιος, Χαραλάμπης Νικόλαος, Τσιτσάνος Αργύρης

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ