9 Αυγούστου 2022

Λέσβος: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική (βίντεο)

Υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου στη Λέσβο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το πυροσβεστικό σώμα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Μπριόλας, στη Λέσβο σήμερα περιπολούν 10 δασικά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου πετζετέλ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, καθώς και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες με περιπολίες που συνδράμουν στην φύλαξη των δασών.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy