28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι για τo lockdown: Αμέτρητες «συναθροίσεις» σε σπίτια ακόμα και ομαδικός περίπατος συλλόγου

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι για τo lockdown: Αμέτρητες «συναθροίσεις» σε σπίτια ακόμα και ομαδικός περίπατος συλλόγου

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 239.852 ελέγχους και κατέγραψαν 5.912 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.801.950€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε 15 ημερών σε 5 επιχειρήσεις. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (215.449).

Οι κυριότερες παραβάσεις, ήταν όπως πάντα, η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 56 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις προστίμων που “έκοψε” η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 21.000€ σε 7 φυσικά πρόσωπα – διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν οίκο ανοχής για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000€ σε πέντε καταστήματα λιανικού εμπορίου για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού.
Πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα κομμωτήριο για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πρόστιμο 3.000€ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε διοργανωτή άλλης συνάθροισης σε αυλή στην Πελοπόννησο, σε άλλη συνάθροιση, πάλι σε άλλη αυλή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόστιμα για συναθροίσεις, επιβλήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην κεντρική Μακεδονία κόπηκαν πρόστιμα 9.000 ευρώ σε τρεις διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι. 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε δύο ιερείς γιατί επέτρεψαν την παρουσία πιστών, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το ίδιο συνέβη, με άλλους δύο ιερείς στην Κεντρική Μακεδονία.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε πρόεδρο συλλόγου δρομέων Υγείας για διοργάνωση ομαδικού περίπατου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης, κόπηκε πρόστιμο 3.000€ σε ένα κατάστημα χαλιών, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια ενώ η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών έκοψε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.100€ για τις ίδιες παραβάσεις.
Το 1520 δέχτηκε συνολικά 9.503 κλήσεις, για ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα αλλά και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

 

To άρθρο «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι για τo lockdown: Αμέτρητες «συναθροίσεις» σε σπίτια ακόμα και ομαδικός περίπατος συλλόγου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ