20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λαζάρου στο newsit.gr: Τα συγχαρητήρια από τον Κάρολο και η προσπάθεια να «χωρέσω» την Ελλάδα σε ένα πιάτο

Λαζάρου στο newsit.gr: Τα συγχαρητήρια από τον Κάρολο και η προσπάθεια να «χωρέσω» την Ελλάδα σε ένα πιάτο

Ενθουσιασμένος από τα όσα έζησε στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαρτίου ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μίλησε στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου. 

Ο κ. Λαζάρου που μαγείρεψε για έναν Πρίγκιπα, Προέδρους και πρωθυπουργούς αποκάλυψε το παρασκήνιο και όλα όσα έγιναν στην κουζίνα αλλά και μετά το δείπνο

«Ήταν πολύ προσεγμένα όλα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την τιμή που μου έγινε από την κυρία Πρόεδρο για να μαγειρέψω σ’ αυτό το τόσο σημαντικό δείπνο, τα 200 χρόνια δεν είναι κάτι που το ζούμε κάθε μέρα. Είμαι ευτυχής που πήγαν όλα πολύ καλά και ευχαριστήθηκαν οι καλεσμένοι μας», είπε.

Οι προετοιμασίες, οι διατροφικές αλλεργίες και οι ακυρώσεις

«Εμένα με φώναξε κυρία Πρόεδρος πριν από περίπου ενάμιση μήνα για να μου ζητήσει να αναλάβω αυτή την μεγάλη γιορτή και ξεκίνησαν οι συζητήσεις γιατί ξέρετε λόγω των ημερών και λόγω της μεγάλης δυσκολίας υπήρχαν ακυρώσεις από τους ξένους ηγέτες υπήρχαν διαφοροποιήσεις λόγω της πανδημίας όπως ο κύριος Μακρόν ακύρωσε την τελευταία στιγμή.
Έπρεπε να γίνει αντιληπτό και σε μένα για τυχόν διατροφικές αλλεργίες για συνήθειες που έχουν. Το μενού κλείδωσε πριν από 15 ημέρες γιατί βάζαμε και βγάζαμε πιάτα. Είχαμε λοιπόν αυτές οι δυσκολίες λόγω της εποχής και της κατάστασης όμως πήγαν όλα πάρα πολύ καλά», λέει ακόμα.

Και προσθέτει: «Αυτό που εισέπραξα από τους καλεσμένους ήτανε χαρά και ευχαρίστηση. Μίλησα σχεδόν με όλους με καληνύχτισαν και με ευχαρίστησαν όλοι. Όταν σε χαιρετάει ο Πρίγκιπας Κάρολος και κάνει σχόλιο για το φαγητό σου σαφώς και είναι γοητευτικό γιατί αυτό που προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια είναι στα πιάτα μου να παρουσιάζω την Ελλάδα. Όσο περισσότερο Ελλάδα μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα πιάτο. Και είναι συγκινητικό. Ο κύριος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο έχω μαγειρέψει και στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου οπότε ήταν πολύ εγκάρδιος. Και η κυρία Μενδώνη ο κύριος Στουρνάρας ο κύριος Τασούλας ο κύριος Δένδιας, ήταν όλοι κατενθουσιασμένοι γι’ αυτό που απόλαυσαν γιατί όπως είπαμε είναι μία πολύ ιδιαίτερη μέρα. Στους καλεσμένους υπήρχε ένα χαρούμενο βλέμμα και μία ευχάριστη ατμόσφαιρα».

Γιατί δεν έκανε το μενού ο σεφ του προεδρικού μεγάρου

«Είχα μία άριστη συνεργασία με τον σεφ της προεδρίας και είναι ένας φίλος μου από τα παλιά. Πολλές φορές συνηθίζεται να καλούν κάποιους εξωτερικούς μαγείρους για να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις. Δεν είναι μόνο ο σεφ της Προεδρίας που μαγειρεύει. Εγώ πολλά χρόνια μαγειρεύω στο Υπουργείο Εξωτερικών από την εποχή του κυρίου Πάγκαλου. Μαγείρευα πάρα πολλά χρόνια και τώρα συνεχίζω με τον κύριο Δένδια, κυρίως όταν οι ξένες αποστολές θέλουν στο μενού τους ψάρι πολλές φορές επιλέγομαι εγώ από το Υπουργείο Εξωτερικών. Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά με κάλεσαν να μαγειρέψω. Η συνεργασία μου με όλους ανθρώπους μέσα στο προεδρικό ήταν άψογη».

Δείτε την συνέντευξη 

 

To άρθρο Λαζάρου στο newsit.gr: Τα συγχαρητήρια από τον Κάρολο και η προσπάθεια να «χωρέσω» την Ελλάδα σε ένα πιάτο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ