16 Ιουνίου 2021

Λειτουργούν ξανά από σήμερα παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις αθλητικές ακαδημίες τα παιδιά

Επαναλειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανά την επικράτεια. Όπως ανακοινώθηκε, τα παιδιά δεν θα υποβάλλονται σε self-test.

Ακόμη, από σήμερα ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας (ΕΠΑΛ), πάντα με τη διενέργεια self test μια φορά την εβδομάδα, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

Στο γήπεδο επιστρέφουν και τα παιδιά – μέλη αθλητικών ακαδημιών, με τις προπονήσεις να διεξάγονται σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων.

Υποχρεωτικά self test

Από σήμερα, απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα -από δύο που ίσχυε μέχρι πρότινος- για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.

Εκτός από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε self test υποχρεούνται να προχωρήσουν όσοι εργάζονται, στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό Σώμα, οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, αρνητικό self test πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα κομμωτήρια και τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, στις σχολές οδηγών. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης.

(Με στοιχεία από kathimerini.gr)

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά