17 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λευκός Οίκος: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σφάλλει αν ποντάρει στην κόπωση των Δυτικών

«Σφάλλει αν νομίζει ότι θα αντέξει περισσότερο από εμάς ο Βλαντίμιρ Πούτιν» δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείσα για την στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα δήλωση του Κρεμλίνου ότι η “κόπωση” της υποστήριξης στην Ουκρανία θα μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου στους Δυτικούς, την επομένη μιας προσωρινής συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στο αμερικανικό Κογκρέσο που αφήνει στην άκρη τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Επισημαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος είναι σε επαφή με τους συμμάχους και τους εταίρους σε σχέση με πιθανές καθυστερήσεις στη νέα χρηματοδότηση της Ουκρανίας, τη συνέχιση της χρηματοδότησης στη χώρα αυτή και οι συνομιλίες αυτές θα συνεχιστούν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ.

Το Κογκρέσο ενέκρινε το Σάββατο νόμο που παρατείνει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για περισσότερο από έναν μήνα ώστε να αποτρέψει την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, όμως δεν περιλαμβάνει καμιά νέα βοήθεια για το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ