4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μέτρα για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης ενόψει έναρξης εργασιών του Fly Over

Mέτρα ελάφρυνσης του κυκλοφοριακού φόρτου εν όψει της έναρξης των εργασιών του fly over στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίκεντρο των αρμόδιων φορέων.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Διοικητήριο όλα τα πιθανά μέτρα που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου.

Βασικός άξονας όλων των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την έναρξη των εργασιών για τον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης η οποία θα στελεχωθεί με περίπου 100 αστυνομικούς και 16 μοτοσικλέτες.

Στο πλαίσιο των μέτρων που αναμένεται να εφαρμοστούν, εντάσσεται η αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων προκειμένου τα αστικά λεωφορεία να κινούνται ανεμπόδιστα, ενώ θα επανατοποθετηθούν τα κολονάκια σε σημεία του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.

Άλλο μέτρο που αναμένεται είναι η αυστηροποίηση των ελέγχων για τη στάση και στάθμευση στους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης, όπως στις οδούς Καραμανλή, Βασ. Όλγας, Εγνατία, Μοναστηρίου, Τσιμισκή αλλά και η ρύθμιση των φαναριών, ενώ για τις φορτοεκφόρτωσεις θα εφαρμοστεί το βραδινό ωράριο, όπως έχει ήδη θεσπιστεί.

Ακόμη εξετάζεται η χάραξη δρόμου μέσω του στρατοπέδου Καρατάσιου για την διευκόλυνση και άμεση πρόσβαση όλων των ασθενοφόρων στα νοσοκομεία.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Καλαϊτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ