4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μίκης Θεοδωράκης – Θεσσαλονίκη: Μετονομάζεται η Λεωφόρος Λαγκαδά προς τιμήν του αξέχαστου συνθέτη

Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται και στη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις δήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά, συμφώνησαν στη μετονομασία της Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.

Οι τέσσερις δημοτικοί άρχοντες αποφάσισαν να μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου η πόλη να αποδώσει φόρο τιμής στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη.

Η οδός Λαγκαδά διαπερνά όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και καταλήγει στην πλατεία Δημοκρατίας, και έτσι η πρόταση λαμβάνει έναν χαρακτήρα υπερτοπικό, αντίστοιχο με την ιστορία του μέγιστου μουσουργού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του GRTimes, τη σχετική πρόταση κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε σύσκεψη με τους δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, όπου και ελήφθη η απόφαση.

Για μια κοινή πρωτοβουλία των τεσσάρων Δήμων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον «μέγιστο Έλληνα», μίλησε ο κ. Ζέρβας.

Πλέον, για να ολοκληρωθεί η μετονομασία, απομένει η έγκριση της πρότασης από τα συμβούλια των κοινοτήτων και από τα δημοτικά συμβούλια του κάθε δήμου, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δύο ή παραπάνω μήνες.

 

To άρθρο Μίκης Θεοδωράκης – Θεσσαλονίκη: Μετονομάζεται η Λεωφόρος Λαγκαδά προς τιμήν του αξέχαστου συνθέτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy