4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα – Την Πέμπτη στα Χανιά η κηδεία του

Η τελευταία επιθυμία που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης, να ταφεί στο Γαλατά Χανίων δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, θα γίνει τελικά πραγματικότητα. Κι ας χρειάστηκε να περάσει από 40 κύματα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε φροντίσει να τακτοποιήσει κάθε λεπτομέρεια χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τα ταφεί την Πέμπτη (09.09.2021) στην Κρήτη, στο Γαλατά Χανίων, παρόλο που σήμερα Δευτέρα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει κανονικά.

Από το μεσημέρι, στις 15:00, η σορός του τελευταίου των μεγάλων, του Μίκη Θεοδωράκη, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να τον αποχαιρετίσει ο ελληνικός λαός, που τόσο εκείνος λάτρεψε.

Η πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Τετάρτη (08.09.2021) από τις 10:00 έως τις 14:00.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα παραστούν, εκτός από την οικογένειά του, φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, θα γίνει πράξη η τελευταία μεγάλη του επιθυμία: ο Μίκης Θεοδωράκης θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου στην εκκλησία του χωριού θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

To άρθρο Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα – Την Πέμπτη στα Χανιά η κηδεία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy