7 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Μαζική κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών στ’ Άγραφα έγινε στο Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη κινητοποίηση φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων και πολιτών κατά της εγκατάστασης αιολικών στα Άγραφα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μουζάκι Καρδίτσας, με αφορμή τη διέλευση από την περιοχή κομματιών ανεμογεννητριών, που στόχο έχουν να φτάσουν στον Τύμπανο Αργιθέας.

Η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη φορέων, που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγράφων.
Η αρχική συγκέντρωση έγινε έξω από το δημαρχείου Μουζακίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, από τους ομιλητές, επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου περιβάλλοντος για την ένταξη των Αγράφων στα “απάτητα βουνά” αφορά μόλις στο 3,54% της συνολικής έκτασης των Αγράφων, κάνοντας λόγο για «προμελετημένο έγκλημα. Έγινε αναφορά στην καταστολή άλλων κινητοποιήσεων και διώξεων. Επισημάνθηκε παράλληλα ότι και στο κομμάτι της ενέργειας κανένα απολύτως όφελος δεν θα υπάρξει όσο αυτές θα έχουν ως βασική κατεύθυνση το κέρδος και σε καμία περίπτωση το φθηνό ρεύμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη του Μουζακίου, ενώ η επόμενη κινητοποίηση είναι την Κυριακή 07/08 στην πλατεία της Φυλακτής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy