Μαθητές ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Όχι στο άνοιγμα, να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση – Προειδοποιούν για καθολική αποχή

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Σοβαρότατες επιφυλάξεις για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των λυκείων εκφράζουν, μέσω επιστολής τους, τα μαθητικά προεδρεία του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου.

«Η μαθητική κοινότητα του Καρπενησίου», τονίζουν τα παιδιά, «τάσσεται στη συντριπτική της πλειοψηφία κατά της επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων, καθώς η υπουργική απόφαση στερεί το δικαίωμα επιλογής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να προστατεύουν την υγεία των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους».

Οι μαθητές ζητούν συνέχιση της διαδικασίας τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες δύο εβδομάδας (μέχρι τις διακοπές του Πάσχα). «Αν το αίτημά μας δεν γίνει αποδεκτό θα προχωρήσουμε σε καθολική αποχή», σημειώνουν στην επιστολή τους. Πιθανή αποχή θα γίνει με την παραμονή όλων των μαθητών στα σπίτια τους -και όχι με συγκέντρωση-κατάληψη στον χώρο του σχολείου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δύο -πραγματικά- κρίσιμες εβδομάδες
Τόπος: Καρπενήσι Ευρυτανίας
Ημερομηνία: Σάββατο 10.04.21

Ελλάδα, έτος 2021. Η καθημερινότητα όλων μας πλαισιώνεται από αποδεικτικά μηνύματα μετακίνησης, οι επαφές μας περιορίζονται σε μία οθόνη, ο συνωστισμός είναι ρητά απαγορευμένος, η ήδη υποβαθμισμένη εκπαίδευση οδεύει προς τον πλήρη ευτελισμό της. Όλα αυτά με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οι πολίτες -με όλο το βάρος της ατομικής μας ευθύνης- συμβιβαζόμαστε, συμμορφωνόμαστε, υπομένουμε. Την ίδια στιγμή -ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κορυφώνεται- η κυβέρνηση κρίνει κατάλληλη την επαναλειτουργία των Λυκείων της χώρας.

Η Ευρυτανία -για δεύτερη φορά- στιγματίζεται από τα αμέτρητα κρούσματα, στα οποία το υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Όντας στο βαθύ κόκκινο, υπάγεται στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Η μαθητική κοινότητα, βρισκόμενη σε ένα αδιέξοδο, καλείται να ζυγίσει την υγεία της και την απόφαση περί δια ζώσης μαθήματος. Τις τελευταίες μέρες πρωταγωνιστεί η αγανάκτηση, η ανησυχία, ο φόβος.

Τόσο μαθητές, όσο και εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους για την επανέναρξη των σχολείων καθώς μία τέτοια απόφαση θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την  μαθητική, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του τόπου μας.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί θα έχουν άδεια, γεγονός που δημιουργεί κενά στο δια ζώσης πρόγραμμα σπουδών, στερώντας από όλους τους μαθητές ώρες διδασκαλίας. Σε ακόμη πιο ευάλωτη θέση, βέβαια, βρίσκονται οι μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα φροντιστηριακά μαθήματα. Μαθητές που βασίζονται αποκλειστικά στη δημόσια εκπαίδευση για τη μόρφωσή τους και την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρόκειται μετά την απόφαση αυτή να χάσουν ουσιαστικές ώρες μαθήματος. Ακόμη, υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν μαθητές σε καραντίνα, που θα χάσουν περαιτέρω μαθήματα.

Τα μέτρα -για άλλη μία φορά- επικαλούνται την υπευθυνότητα των πολιτών και ειδικά των νέων. Μέτρα τα οποία αδιαφορούν για την ουσιαστική, ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Μέτρα στην μορφή των selftest, των οποίων η αναξιοπιστία επιβεβαιώνεται από σημαντική μερίδα της επιστημονικής κοινότητας. Σημαντικό κρίνεται να επισημανθεί ότι οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν είναι καθολικοί ,αλλά και δεν έχουν  πραγματοποιηθεί έγκαιρα ώστε να εξασφαλίσουν την ανοσία.

Η μαθητική κοινότητα του Καρπενησίου τάσσεται στη συντριπτική της πλειοψηφία κατά της επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων, καθώς η υπουργική απόφαση στερεί το δικαίωμα επιλογής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να προστατεύουν την υγεία των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.

Αίτημα μας είναι η παράταση της τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας και να συνεχιστεί η ομαλή ροή του ωρολόγιο προγράμματός. Αν το αίτημά μας δεν γίνει αποδεκτό θα προχωρήσουμε σε καθολική αποχή.

Η τηλεκπαίδευση έξι μηνών, δεν δύναται να αντικατασταθεί από δύο εβδομάδες επισφαλούς μαθήματος.

Τα μαθητικά προεδρεία του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου“.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά