2 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΜΑΤΙ: Συγκλονίζει σήμερα στα δικαστήρια, η Ευρυτάνισσα μάνα που έχασε τα δύο δίδυμα κοριτσάκια της στη φωτιά 

Η Γεωργία Ξυραφάκη, με καταγωγή από τα Άγραφα, καθήλωσε τους δικαστές σήμερα με την συγκλονιστική της μαρτυρία για τον τραγικό χαμό των δύο δίδυμων κοριτσιών της στην φωτιά στο Μάτι το 2018.

Έχασαν τα δίδυμα κοριτσάκια τους και τους γονείς τους στο Μάτι. Όλοι μαζί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο κτήμα Φράγκου με τις σορούς και άλλων ανθρώπων που τυλίχτηκαν στις φλόγες εκείνη την τραγική ημέρα. Σήμερα, οι γονείς των κοριτσιών κατέθεσαν στη δίκη για το Μάτι, όπως και άλλοι μάρτυρες, και τα όσα είπαν συγκλόνισαν.

«…Ξεκίνησα να παίρνω τηλέφωνο την πεθερά και τον πεθερό μου αλλά δεν μπορούσα να τους πιάσω. Εκεί άρχισα να ανησυχώ. Ήθελα να δω τι συνέβαινε. … Παίρναμε την αστυνομία. Τους λέγαμε ότι τα παιδιά και τα πεθερικά μου πήγαιναν προς Νέα Μάκρη, μας είπαν πως ακόμα δεν είχαν εικόνα», είπε στην αρχή της κατάθεσής της στη δίκη για το Μάτι η κ. Γεωργία Ξυραφάκη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών για να συνεχίσει: «….Μετά από πάρα πολλά τηλεφωνήματα, μας είπαν δεν έχουμε να σας πούμε κάτι και ότι εφόσον “δεν έχουμε βρει κάτι θα πρέπει να ψάξετε στους πεθαμένους” και ότι “θα πρέπει να πάτε στο Γουδί να δώσετε γενετικό υλικό και ίσως βρεθεί κάτι”. Πήγαμε, δώσαμε γενετικό υλικό και περιγραφή το τι φορούσαν τα κορίτσια».

Στη συνέχεια και αφού οι σοροί των παιδιών της ταυτοποιήθηκαν η συγκεκριμένη οικογένεια όπως και πολλές άλλες που έχασαν ανθρώπους στο Μάτι συνέχισε να ταλαιπωρείται. Η κ. Ξυραφάκη περιέγραψε: «Στις 27/7 ταυτοποιήθηκαν οι σοροί πεθερικών μου. Μας είπαν ότι υπήρχαν και σοροί μικρότερης ηλικίας. Δυστυχώς μάθαμε ότι ήταν δικά μας παιδιά την επόμενη ημέρα…. Τους ήταν δύσκολο να ταυτοποιήσουν ποια είναι ποια. Επειδή ήταν δίδυμα και ίδια ηλικία δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν με αποτέλεσμα να τους κηδεύσουμε 3 Αυγούστου 2018. Σκεφτήκαμε ότι τους είχαμε φτιάξει κάτι μασελάκια και μόνο έτσι μπορέσαμε να καταλάβουμε ποια είναι ποια, δεν μας τις δίνανε ούτε για να τις θάψουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ