20 Σεπτεμβρίου 2021

Μεξικό: Πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα

Μεξικό: Πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα

Περίπου 10,3 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χθες Δευτέρα χωρίς ρεύμα στο Μεξικό, καθώς βλάβη στο δίκτυο έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

Η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε από «χαμηλή συχνότητα στο σύνολο της επικράτειας», διευκρίνισε μέσω Twitter στις 14:29 (τοπική ώρα· 22:29 ώρα Ελλάδας) η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού (CFE), ο φορέας που επιβλέπει τον τομέα.

Η σταδιακή αποκατάσταση της υπηρεσίας άρχισε λίγα λεπτά μετά, πρόσθεσε η CFE, προτού τελικά το δίκτυο επανέλθει σε ομαλή λειτουργία έπειτα από δύο ώρες.

Αρχικά η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ, δήλωνε ότι η περιοχή που πλήττεται είναι η κοιλάδα του Μεξικού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα και κοντινές πόλεις.

click4more: Κύκνος δεν έφευγε από τις γραμμές του τρένου επειδή θρηνούσε το ταίρι του (pic)

Όμως χρήστες ανέφεραν διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε άλλες περιοχές, στις πολιτείες Χαλίσκο και Νουέβο Λεόν, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Ενέργειας (CENASE) ανέφερε από την πλευρά του ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφειλόταν σε «απόκλιση του εθνικού συστήματος διασύνδεσης μεταξύ του φορτίου και της παραγωγής ενέργειας», κάτι που οδήγησε «στην απώλεια περίπου 7.500 Μεγαβάτ (MW)».

Αν και σημειώνονται μερικές φορές διακοπές της παροχής σε ορισμένες περιοχές, οι βλάβες τόσο μείζονος κλίμακας στο δίκτυο είναι σπάνιες στο Μεξικό, χώρα 129 εκατομμυρίων κατοίκων

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

To άρθρο Μεξικό: Πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ