26 Οκτωβρίου 2021

Μεσσηνία: Ημερίδα για την αποκατάσταση πυρόπληκτων ελαιώνων

Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η ΕΤΑΠ Αναπτυξιακή και ο Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, διοργανώνουν ημερίδα Eλαιοκομίας με δύο θεματικές για παραγωγούς και επαγγελματίες στον κλάδο της ελαιοκομίας την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο Διαβολίτσι, στη θέση Βορίστρα, στις 10:00 π.μ. και στο Αγριλόβουνο, στον προαύλιο χώρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 11:00 π.μ.

Η πρώτη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά στη «Διαχείριση και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Ελαιώνων», με ομιλητή τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας.
Το μάθημα και οι εφαρμογές των ορθών πρακτικών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στη Βορίστρα, του Δημοτικού Διαμερίσματος Διαβολιτσίου, του Δήμου Οιχαλίας, στον ελαιώνα του Θύμιου Αλεξόπουλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τις πρακτικές που θα του υποδειχθούν. Σημείο συνάντησης ορίζεται ο χώρος που οι γραμμές του τραίνου συναντούν τον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου – Αγ. Θεόδωροι (800 μ. από το Διαβολίτσι).

Η δεύτερη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά στις «Ελληνικές Ποικιλίες Ελαιόδεντρων, Γονιδιακό Υλικό και Πρακτικές Εφαρμογής του σε Πυρόπληκτους Ελαιώνες – Ανάδειξη και Διαχείριση Υπεραιωνόβιων Ελαιόδεντρων», με ομιλητή το Γεώργιο Κωστελένο, Γεωπόνο, Ερευνητή-Συγγραφέα.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αγριλόβουνο, του Δήμου Οιχαλίας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου – Αγριλόβουνο στις 11:00 π.μ.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ