5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μετάλλαξη κορονοϊού: Κρούσματα του βραζιλιάνικου και του νοτιοαφρικανικού στελέχους εντοπίστηκαν στον Καναδά

Μετάλλαξη κορονοϊού: Κρούσματα του βραζιλιάνικου και του νοτιοαφρικανικού στελέχους εντοπίστηκαν στον Καναδά

Ένα πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βραζιλία εντοπίστηκε στο Τορόντο, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές του Καναδά. Το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος έχει ήδη εντοπιστεί στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία), στην Κολομβία και στις ΗΠΑ, πέραν της ίδιας της Βραζιλίας.

Η «παραλλαγή P.1» εντοπίστηκε σε κάτοικο του Τορόντο ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βραζιλία και έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της μητρόπολης του Οντάριο σε ανακοίνωσή της. Επιπλέον, η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Τορόντο ανακοίνωσαν τον εντοπισμό μιας πρώτης μόλυνσης από τη μετάλλαξη του νέου κορονοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, κάτι που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη «ανησυχία», καθώς το πρόσωπο που προσβλήθηκε δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, ούτε είχε γνωστή επαφή με κάποιον άνθρωπο που να είχε ταξιδέψει.

Click4more: Κορονοϊός: Τα πιο πιθανά σημεία να κολλήσετε COVID-19 σε κλίμακα από το 1 έως το 9

Τα παραλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2 που ταυτοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Νότια Αφρική και στη Βραζιλία προκαλούν ανησυχία τις τελευταίες εβδομάδες στη διεθνή κοινότητα, που αναρωτιέται πρωτίστως πόσο μολυσματικά είναι και ποια είναι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί εναντίον τους.

Η ανησυχία είναι εντονότερη για το παραλλαγμένο στέλεχος που αποκαλείται E484K, κοινό στη νοτιοαφρικάνικη και τη βραζιλιάνικη παραλλαγή.

Η πόλη του Τορόντο έχει καταγράψει 27 «ανησυχητικές» περιπτώσεις μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Τα πρώτα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν στον Καναδά στα τέλη του Δεκεμβρίου — και σε αυτή την περίπτωση στην περιοχή του Τορόντο. Η ανακάλυψη αυτή είχε εξωθήσει τις αρχές να αναστείλουν όλες τις πτήσεις από το ΗΒ για πάνω από δύο εβδομάδες.

Ο Καναδάς, χώρα 38 εκατ. κατοίκων, είχε καταγράψει ως χθες Κυριακή πάνω από 20.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 800.000 και πλέον μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Μετάλλαξη κορονοϊού: Κρούσματα του βραζιλιάνικου και του νοτιοαφρικανικού στελέχους εντοπίστηκαν στον Καναδά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy